Account verwijderen en herstellen
Alleen de eigenaar kan het account verwijderen. Ga naar Instellingen > Bedrijf, scroll naar Gevarenzone, typ in het bevestigingsveld het woord Verwijderen in hoofdletters en klik op Bedrijf verwijderen. Er wordt geen wachtwoord gevraagd. Daarna heb je 30 dagen om het account te herstellen.
Account verwijderen
- Ga naar Instellingen > Bedrijf.
- Scroll naar Gevarenzone en het blok Bedrijf verwijderen.
- Typ in het bevestigingsveld het woord Verwijderen in hoofdletters. De knop blijft grijs tot het woord exact klopt.
- Klik op Bedrijf verwijderen.
Je wordt direct uitgelogd en krijgt een bevestigingsmail.
Wat gebeurt er na verwijdering
- Het abonnement wordt stopgezet met ingang van 30 dagen later en de facturatie wordt meteen gepauzeerd, dus er wordt niets meer afgeschreven.
- Je gegevens blijven 30 dagen bewaard.
- Teamleden kunnen niet meer werken in het account. Bij het inloggen zien zij een melding dat ze contact moeten opnemen met de eigenaar, met de naam van de eigenaar erbij.
- Na 30 dagen wordt het volgende permanent verwijderd:
- Alle bestanden, ontwerpen en media
- Alle schermen en koppelingen
- Alle teams en gebruikers
- Alle afspeellijsten en planningen
Account herstellen
Binnen 30 dagen kan alleen de eigenaar het account terughalen:
- Log in met je bestaande inloggegevens.
- Je dashboard opent gedimd, met daarboven een venster met de titel ‘Herstel je account’. Daarin staat tot welke datum je het account kunt herstellen.
- Liep je abonnement nog toen je het account verwijderde? Klik dan op Account herstellen. Het abonnement wordt hervat en je kunt meteen weer verder.
- Is het abonnement al afgelopen? Kies dan in hetzelfde venster maandelijks of jaarlijks betalen en reken af. Zodra de betaling binnen is, is het account hersteld.
Teamleden zien deze knoppen niet. Zij kunnen alleen uitloggen en contact opnemen met de eigenaar.
Na 30 dagen is herstel niet meer mogelijk.
Je eigen gebruikersaccount verwijderen
Wil je alleen je persoonlijke login weghalen en niet het hele bedrijf: ga naar Instellingen > Profiel, naar het blok Account verwijderen. Vul je wachtwoord in en klik op Account verwijderen. Ben je eigenaar, dan moet je eerst het eigenaarschap overdragen aan een andere gebruiker. Zie Profielinstellingen.
Opzeggen of verwijderen
Opzeggen en verwijderen zijn niet hetzelfde qua startmoment, maar komen daarna op hetzelfde uit: beide starten een herstelperiode van 30 dagen, waarna account, bestanden, schermen en instellingen definitief verwijderd worden.
| Abonnement opzeggen | Bedrijf verwijderen | |
|---|---|---|
| Toegang | Tot het einde van de betaalde periode | Direct weg; alleen de eigenaar kan nog inloggen om te herstellen |
| Herstelperiode | Begint na het einde van de betaalde periode | Begint direct |
| Gegevens | 30 dagen na start van de herstelperiode definitief verwijderd | 30 dagen na verwijdering definitief verwijderd |
| Kosten | Geen na de betaalde periode | Facturatie stopt direct |
Opzeggen doe je via Abonnement beheren.